Reklama
 
Blog | DAFilms

Jak probíhala kupónová privatizace a jak bychom mluvili s mimozemšťany

Podívejte se zdarma až do 2. ledna 2017 na výběr z Best of DAFilms

Podívejte se zdarma až do 2. ledna 2017 na výběr z Best of DAFilms –  přehlídky nejlepších a nejoblíbenějších dokumentárních filmů, které byly na tomto portálu letos k vidění.

 

Česká cesta: příběh československé ekonomické transformace 90. let, zejména pak proslulé metody kupónové privatizace, která byla jádrem i jakýmsi vývěsním štítem tohoto procesu.

 

To Be Framed: nedávná historie zaniká v zarůstající krajině bývalého německého vojenského areálu, kde si hrají děti.

 

Mallory: po dokumentech Marcela, René a Katka přišla Helena Třeštíková s filmem, v němž 13 let sledovala hlavní hrdinku Mallory.

 

Tmář a jeho rod aneb Slzavé údolí pyramid: Svět magie a Bůh mystiků ve filmovém románu Karla Vachka o mimozemských i zemských civilizacích, reklamokracii a demokracii počítačové sítě.

 

Návod na použití Jiřího Koláře: Roman Štětina se pokouší uchopit rozhlasovou režii jako svébytný, ale skrytý umělecký výkon. Dokumentuje průběh zpracování Kolářovy básnické sbírky Návod k upotřebení, které rozhlasový režisér Miroslav Buriánek studoval se členy divadelní společnosti KLAS.

 

El Sicario – Pokoj 164: El Sicario je specialista na únosy, mučení a nájemné vraždy. Ve službách mexické narkomafie zabil během dvaceti let stovky lidí, nikdy ale nebyl dopaden. Přestože se skrýval a na jeho hlavu byla vypsána odměna 250 tisíc dolarů, rozhodl se vyprávět svůj příběh italskému dokumentaristovi Gianfrancovi Rosimu.

 

Návštěva: jak by první kontakt s jinou civilizací probíhal, počínaje těmi nejprostšími otázkami: Proč jste tady? Jak myslíte? Vidíte na lidech něco, co sami nevidíme?

Reklama